Hogyan válasszon ügyvédet

  • Image of spreadsheets on glass table during discussion of strategy
  • Close up shot of people compiling forms during a business conference
Hogyan

válasszon ügyvédet?

Ügyvédet választani nem könnyű feladat, hiszen az esetek többségében – részben – egy szakemberre bízzuk sorsunkat. Éppen ezért kellő körültekintéssel érdemes kiválasztani az illetőt.

De milyen tényezők alapján válasszunk?

Kell hozzá szimpátia, bizalom az ügyfél részéről, elegendő idő és megfelelő szakmai tudás, tapasztalat az ügyvéd esetében. Összeszedtünk 6 olyan szempontot, ami jó iránymutatást jelenthet Önnek. Ha odafigyel ezen részletekre, akkor vélhetően jól fog ügyvédet választani.

Bizalom

Alapvető fontosságú a bizalom. Kizárólag olyan ügyvéddel dolgozzon, akivel ez a bizalom kölcsönösen fennáll. A megérzéseink ritkán hazudnak, ezért ha úgy érzi, hogy rossz helyen van, akkor valószínűleg igaza van.

Kommunikáció

Figyeljen oda arra, hogy miként kommunikálnak Önnel. Ha félvállról veszik, lekezelően kommunikálnak Önnel, vagy csak nem érthetőek és egyértelműek a válaszok, amelyeket kap, akkor előbb-utóbb el fognak beszélni egymás mellett. Ön kényelmetlenül fogja érezni magát, nem fogja érteni az ügyvédjét és ebből még akár komoly problémája is származhat.

Rend

Ha egy ügyvédi iroda rendetlen, akkor a működése is az. Ha nem szeretné, hogy az Ön mappája kávéalátét legyen, akkor olyan irodát válasszon, ahol rend van. Ne gondolja, hogy egy rendetlen irodában pont az Ön ügye lesz „rendben”.

Elérhetőség

Fontos, hogy Ön elérje jogi képviselőjét. Minden hiábavaló, ha egyszerűen nincs ideje az ügyvédnek Önre, vagy egész egyszerűen csak nem hívja vissza, nem válaszol az emailjeire. Ha heteket kell várnia egy-egy válaszra vagy találkozóra, akkor frusztrált lesz. Ne csak Önnek legyen fontos az ügyvédje, fordítva is legyen ez igaz.

Türelem

Egy ügyvédnek muszáj minél több információt megtudnia az Ön ügyéről. Ezt kapkodva, két telefon között nem lehet megtenni. Akinek nincs türelme Önhöz, annak az ügyéhez sem lesz és nem fogja azt kellő alázattal és odaadással képviselni.

Felkészültség és alaposság

Az általános tévhittel szemben, nem az a jó ügyvéd, aki fejből minden kérdésre azonnali választ ad. Egy igazán jó ügyvéd nem tud mindent, viszont megvan benne a kellő alázat, hogy részletesen utána nézzen, felmérje az összes lehetőséget, megtalálja az Ön kérdésére a megoldást, esetleg a jogi kiskaput.Egy jó ügyvéd türelmesen hallgat, nagyon sokat kérdez, majd ezt követően formál véleményt.
Kérjen

Személyes konzultációt

Eddigi tapasztalatink alapján biztosan állíthatjuk, hogy minden ügy egyedi és hihetetlenül összetett. Bármilyen kéréssel is forduljon hozzánk, igyekszünk – az eset minden részletének megismerése után – a legmegfelelőbb megoldást kínálni Önnek.
Ügyfeleink érdeke, hogy a lehető legoptimálisabb eredmény szülessen,  ezért elengedhetetlen , hogy szánjon időt a személyes konzultációra.

Vegye fel irodánkkal a kapcsolatot, email-en vagy telefonon keresztül!

Kérjen személyes konzultációt!

Írjon nekünk

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Amennyiben nem talált választ kérdésére, kérjük írjon nekünk, örömmel válaszolunk.

  • 7621 Pécs, Jókai u. 25. II. emelet
  • 72/216-643
  • iroda@drracz.hu
  • 72/216-643 (FAX)